KOSZISZ SZENT ISTVÁN GIMNÁZIUM ÉS  SZAKGIMNÁZIUM
​ ÚJFEHÉRTÓ
Weboldal alcíme
Példa cím
Gyermekeknek

Tanulmányi kirándulás Budapesten - 10.26.

"A szünet előtti kirándulás nagyon élménydúsan telt. A buszon a hangulat meglepően jó volt, mivel minden évfolyamból voltak diákok és elég jól összekovácsolódtunk.
Legelső célpontunk a Terror Háza Múzeum volt. A nap folyamán későbbre kaptunk látogatási időpontot, emiatt először végigsétáltunk az Andrássy úton, ahol rengeteg gyönyörű épületet láttunk. Ezek közül néhányról megtudtuk azt is, hogy a Világörökség részei.
A következő állomásként a Hősök terére látogattunk el, ahol rengeteg fotó készült és sok érdekes információval is gazdagodtunk.
Ezután útunk a Vajdahunyad várában folytatódott. Ennek megtekintése után, visszamentünk a Terror Háza Múzeumba, amely a kirándulás fő látnivalója volt számunkra. Mint végzős diáknak, elég nagy segítség volt, hogy a múzeum bebarangolása közben, betekintést nyerhettem abba a korszakba, ahol az akkori magyaroknak élnie kellett. Elég megrázó volt hallani is és látni is mindezt. 
A múzeumlátogatás után, a Fiumei sírkertben sétálhattunk, ahol megtekinthettük számos híres magyar személy síremlékét.
Kirándulásunk innen a Halászbástyához és a várba vezetett, ahol az Országos Széchenyi Könyvtár, Magyarország legnagyobb könyvtára található. Ebben a könyvtárban minden olyan könyvből őriznek legalább 1 példányt, amelyet Magyarországon valaha kiadtak.
Mindent egybevetve, remekül sikerült a kirándulás. Ha a jövőben lesz még lehetőség hasonló kirándulásra az iskolában, ajánlom mindenki számára a részvételt, hiszen mindannyian életre szóló élményekkel gazdagodtunk."

Dicsuk Izabella /12.b/